Stucwerk repareren

In veel huizen is stucwerk aanwezig, je hebt het in de woonkamer maar het kan ook in het hele huis aanwezig zijn. Stucwerk wordt vaak aangebracht door specialisten maar vervolgens is er niemand die meer omkijkt naar het stucwerk. Daar moet je zelf verandering in brengen. Het is namelijk nodig om minimaal één keer per jaar het stucwerk te controleren en daar waar nodig te repareren. Je kunt dit beter preventief doen, dan het laten gaan en vervolgens het hele stucwerk moeten laten vervangen. Het kan namelijk zijn dat het stucwerk er zo slecht aan toe is dat het helemaal verwijderd moet worden en opnieuw moet worden aangebracht. Daarom is het handig om voldoende onderhoud te plegen aan het stucwerk. Het onderhoud zijn vaak kleine handelingen die je ook gemakkelijk zelf kunt uitvoeren.
Stucwerk repareren

Stucwerk controleren

Het is aan te raden om zelf ieder halfjaar het stucwerk te controleren. Zijn er onzuiverheden en zitten er misschien gaten in het stucwerk. Je kunt dit het beste controleren met goed daglicht en daarom is het aan te raden om dit ’s zomers te doen. Dan heb je voldoende tijd om het stucwerk met goed daglicht te bekijken en controleren. Als er problemen zijn kun je hier het beste foto’s van maken en dit vervolgens bespreken met een expert. Een expert kan namelijk bepalen hoe groot de schade is, zijn het alleen onzuiverheden of is er een grote achterliggend probleem met het stucwerk. Een expert kan je namelijk goed adviseren over de volgende stappen van het stucwerk. Het controleren van het stucwerk is een half jaarlijkse klus die je niet mag overslaan.

Offertes aanvragen

Stukadoor inschakelen voor reparatie?

Vraag gratis diverse offertes aan en bespaar op de kosten!
Offertes aanvragen

Materiaal voor reparatie

Bij het repareren van stucwerk wordt er gebruik gemaakt van een speciaal materiaal namelijk roodband. Dit is een speciale vorm van stucmateriaal wat geen voorstrijk nodig heeft. Hierdoor kan het gewoon over het al aanwezige stucwerk heen aangebracht worden. Roodband hecht heel goed en kan daarom goed gebruikt worden voor het herstellen van stucwerk. Verder zet het materiaal niet uit of krimpt het niet en kan het dus perfect gebruikt worden om mogelijke gaten en onzuiverheden in het stucwerk te repareren. Je kunt roodband vaak zelf bij de bouwmarkt aanschaffen maar je kunt het repareren natuurlijk ook uitbesteden.

Het repareren van stucwerk na lekkage

Het stucwerk kan om verschillende redenen loslaten, bijvoorbeeld door een lekkage. Je kunt lekkage vroeg zien door het herkennen van bloemen in het stucwerk. Als het stucwerk gaat opkrullen dan is er sprake van een vochtige ondergrond en kan er een lekkage als gevolg ontstaan. Dit betekent dat het stucwerk opnieuw moet worden aangebracht. Maar het is eerst van belangrijk dat de lekkage wordt verholpen en de muur waar het stucwerk op zit weer volledig herstelt. Het stucwerk aanbrengen op een vochtige muur heeft geen zin, dan zal het stucwerk binnen enkele dagen weer naar beneden komen. Na het oplossen van het probleem moeten er minimaal twee weken overheen gaan voor het stucwerk goed gedroogd is. Mocht de muur droog genoeg zijn, dan kan er een nieuwe laag stucwerk worden aangebracht.

Zelf doen of een expert inschakelen?

Na het controleren van het stucwerk kun je tot de conclusie komen dat er daadwerkelijk reparatie nodig is. Dit kun je zelf constateren maar het kan ook dat experts het aanraden. Uiteindelijk kun je er altijd voor kiezen om het reparatie werk zelf uit te voeren. Als het gaat om een aantal kleine onzuiverheden, dan is het goed te doen. Maar wanneer het gaat om problemen na lekkage of grotere oppervlaktes in jouw woning. Dan is het echt aan te raden het aan experts over te laten. Experts kunnen jou namelijk voorzien van alle nodige tips om het in de toekomst te voorkomen. Daarnaast weet je met experts zeker dat je voorzien met van goed stucwerk en dat je de komende tijd geen last meer zult hebben van problemen rondom het stucwerk.

Vergelijk verschillende bedrijven

Mocht het nodig zijn dat het stucwerk alleen herstelt wordt, dan kun je dit met een gespecialiseerd bedrijf regelen. Het bedrijf moet alle kennis hebben over het stucwerk en moet de tijd hebben om jouw stucwerk te repareren. Een handige keuze is om bij Previ verschillende offertes aan te vragen. Wij staan ervoor dat iemand nooit teveel betaalt voor het repareren van stucwerk en ander onderhoud. Daarom vergelijk je via Previ gratis tot 6 offertes bij stukadoors bij jou in de buurt. Dat betekent dat je van zes bedrijven in de buurt meteen een offerte krijgt voor de taakomschrijving die bij jouw thuis nodig is. Zo kun je heel goed alle bedrijven en offertes met elkaar vergelijken en zo een goede keuze maken. Daarnaast staan wij van Previ natuurlijk altijd voor jou klaar om je te voorzien van advies en informatie. Onze jarenlange ervaring op het gebied van onderhoud en preventie willen wij graag met jou delen.