Dakwerker in Kalmthout nodig?

Vergelijk dakdekkers & bespaar!

Offertes aanvragen

Dakwerken Kalmthout

Op zoek naar een ervaren dakwerker in Kalmthout voor dakwerken aan je woning of bedrijfspand? Via ons netwerk vind je snel de beste dakdekker. Bijvoorbeeld voor daktimmerwerken, dakreiniging of het nodige dakonderhoud, maar ook voor het plaatsen van roofing. Is je platte of hellende dak toe aan een opknapbeurt? Door een dakrenovatie uit te laten voeren ziet het er weer als nieuw uit.

Op deze pagina lees je meer over de dakwerken, de mogelijkheden voor je dak en vertellen we je meer over de gemiddelde kosten. Wil je besparen op de totaalprijs? Vraag direct gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste specialist!

Navigeer direct op deze pagina naar:

Werkzaamheden dakdekker | Prijzen dakwerken | Premie | Dakonderhoud | Dakherstellingen | Dakrenovatie | Dakbedekking

 

Waarmee kan een dakwerker je helpen?

Voor alles wat met je platte of hellende dak te maken heeft, kun je een dakwerker uit Kalmthout inschakelen. Van het plaatsen van nieuwe dakbedekkingen, uitvoeren van een schoorsteenrenovatie of het monteren van de dakkapel. Dat is geen probleem. De vakman heeft veel ervaring en vakkennis en weet precies wat er nodig is. Daarnaast gebruikt hij handige hulpmiddelen, zoals een kleine camera bij lekdetectie van een daklekkage. Een ander voordeel is dat de dakdekker weet hoe hij veilig op een hoog dak moet werken. Dit zijn de belangrijkste taken:

 • Plaatsen nieuwe dakbedekking en hemelwaterafvoer.
 • Herstellen lekkages en andere beschadigingen.
 • Dakonderhoud, dakreiniging en dakrenovatie.
 • Monteren dakraam of dakkapel.

dakwerken in Kalmthout

Vind de beste dakwerker in Kalmthout

Vind via ons netwerk eenvoudig en snel de beste dakwerker uit Kalmthout voor jouw daktimmerwerken en dakherstellingen. De dakdekkersbedrijven die zich hebben aangesloten bij ons uitgebreide netwerk beschikken over veel ervaring en vakkennis. Ze helpen je perfect. Vul het offerteformulier in om spoedig meerdere gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen. Vergelijk, kies de beste specialist en bespaar op de kosten!

 

Prijzen van dakwerken

Benieuwd naar de prijzen voor dakwerken? Wij vertellen je er graag meer over. Voor het aanleggen van dakkapel liggen de gemiddelde kosten tussen de €3.000,- en de €3.750,-. Het aanbrengen van dakisolatie kost ongeveer €13,- tot €70,- per m². In de prijstabel vind je meer gemiddelde prijzen. Naast de prijzen voor de verschillende dakwerken moet je ook nog rekening houden met voorrijkosten en het uurtarief van de dakwerker. Het gemiddelde uurtarief ligt tussen de 35,- en €45,- afhankelijk van de ervaring en de daktimmerwerken. Kies voor een dakdekkersbedrijf uit de buurt om te besparen op de voorrijkosten.

Kosten dakwerken Kalmthout

Welke dakwerken? Prijs bestaat uit Gemiddelde prijzen*
Dakonderhoud Gemiddelde kosten per m². €15,- tot €18,-
Dakreparatie Prijs per m², afhankelijk van type dakbedekking €40,- tot €95,-
Dakrenovatie Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage) €30,- tot €110,-
Dakisolatie Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage) €13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel Gemiddeld dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage) €3.000,- tot €3.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Dakwerken laten uitvoeren tegen een aantrekkelijke prijs?

Bespaar op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

 

Premie dakwerken?

Benieuwd of je een premie kunt ontvangen voor daktimmerwerken of dakherstellingen in Kalmthout? Wij hebben alle mogelijkheden op een rijtje gezet voor je. Bijvoorbeeld lokale premies of een premie voor isolatie door de netbeheerder. Hieronder lees je meer over de verschillende premies.

 • Renovatiepremie: Speciaal voor het vervangen en vernieuwen van dakstructuren, nieuwe dakbedekking, behandeling tegen schimmel en het vernieuwen van de hemelwaterafvoer. Kijk voor meer informatie op de website van Vlaanderen.be
 • Verbeteringspremie: Voor herstellingen of vernieuwingen van onderdelen van het dak en voor het herstellen van schoorstenen, koepels en dakgoten. Daarnaast ontvang je de premie bij een combinatie van dakwerken en isolatiewerken. Check Vlaanderen.be voor meer informatie.
 • Premie dakisolatie: Wordt uitgegeven door de netbeheerder en is voor het aanbrengen van isolatie aan het dak of de zoldervloer. Op Vlaanderen.be lees je er meer over.
 • Lokale premies: Voor het opzoeken van lokale premies door regio’s of gemeenten. Benut Premiezoeker.be om geschikte premies te vinden.
 • Verlaagd btw-tarief: Voor alle dakwerken geldt het verlaagde btw-tarief van 6%. Je leest op de website van Financiën Belgium meer over het btw-tarief.

dakonderhoud

 

Dakonderhoud

We weten allemaal dat we regelmatig onze kozijnen moeten schoonmaken en schilderen en dat onze tuin onderhoud vereist. Maar wist je dat ook het dak van je woning dakonderhoud nodig heeft? Met goed onderhoud voorkom je beschadigingen, daklekkages en verleng je de levensduur. Daarnaast signaleer je het eerder of er dakherstellingen nodig zijn. Bijvoorbeeld door naden die loslaten, een vieze aanslag of losse dakpannen. Voor dakonderhoud is het noodzakelijk dat je op het dak staat. Wil je dit liever niet? Schakel dan een dakwerker in. De vakman weet precies wat er nodig is voor dakonderhoud en het schoonmaken van dakgoten, en weet waar hij op moet letten.

 

Dakherstellingen

Last van een daklekkage? Wat vervelend! Het is belangrijk dat je een daklekkage zo snel mogelijk laat herstellen. Een lek veroorzaakt vochtplekken en schimmel in de muren en plafonds. Daarnaast tast het de constructie van het dak aan. Het lastige aan een daklekkage is de lekdetectie. De locatie van het lek is niet altijd op dezelfde plaats als waar de vochtplekken verschijnen, omdat het water naar beneden loopt. Voor de lekdetectie gebruikt de dakdekker daarom speciale hulpmiddelen zoals een kleine camera. Een dakdekker uit Kalmthout staat voor je klaar voor dakherstellingen aan platte daken, hellende daken, en dakgoten en regenpijpen.

 

Dakrenovatie

Een dakrenovatie is zeer verstandig als dakherstellingen niet meer voldoende zijn. Je kunt ervoor kiezen om een aantal onderdelen te vernieuwen tijdens de dakrenovatie of bijvoorbeeld de gehele roofing. Zitten er bijvoorbeeld kleine scheurtjes in de roofing van je platte dak? Laat dan bij de dakrenovatie nieuwe bedekking leggen door dakwerkers. Of liggen er kleidakpannen scheef en zijn er een paar pannen kapot? Dan is het mogelijk om alleen de kapotte dakpannen te vervangen of alle pannen. Met een dakrenovatie ziet je dak er weer als nieuw uit. Daarnaast voorkom je grote problemen zoals daklekkages, waterschade of andere beschadigingen met een dakrenovatie.

dakrenovatie door dakwerker

Nieuw dak?

Wanneer je dak teveel verouderd is en een dakrenovatie of dakherstellingen niet meer mogelijk zijn, is het noodzakelijk om een nieuw dak te plaatsen. Houtrot, een doorgezakte nok in de constructie of verslechterde dakbedekking zijn oorzaken waardoor het soms nodig is om je dak te vernieuwen. Je hebt twee keuzes: een compleet nieuw dak of een overzetdak. Bij de daktimmerwerken wordt er een overzetdak over het bestaande dak geplaatst. Een overzetdak is een zeer lichte constructie, vaak van metaal of hout. Bij een geheel nieuw dak wordt eerst de houten constructie opnieuw opgebouwd. Daarna brengt de dakwerker isolatie aan en nieuwe roofing, pannendak of andere bedekking.

Dakisolatie

Wanneer je dak niet of niet op de juiste manier geïsoleerd is, verlies je veel warmte. Dit resulteert in een hogere energierekening. Door isolatie aan te brengen voorkom je warmteverlies en verwarm je je woning in Kalmthout efficiënter. Ga je ook je roofing of betondakpannen laten vervangen? Plaats dan het isolatiemateriaal onder de dakbedekking. Een andere mogelijkheid is om het isolatiemateriaal aan de binnenzijde aan te brengen. De dakdekker werkt tijdens de timmerwerken alles netjes af met bijvoorbeeld platen van Gyproc, hierdoor zie je niets meer van het isolatiemateriaal. Plaats ook zoldervloerisolatie voor een optimale isolatie.

Plaatsen van een dakkapel

Een dakkapel of een dakraam zorgt voor een stuk meer ruimte. Daarnaast creëer je eenvoudig meer ruimte met een dakkapel. Handig voor een kleine badkamer onder een hellend dak. Zo heb je een stuk meer sta-ruimte of maak je een extra kamer op de zolder. Ideaal als extra slaapkamer, kantoor of extra logeerkamer. Je kunt een dakkapel op maat laten maken. Deze wordt helemaal aangepast op jouw wensen en eisen. Of plaats een prefab model. Een prefab moel wordt in een fabriek gemaakt en in zijn geheel op het hellend dak geplaatst. De plaatsing gaat hierdoor een stuk sneller en het is goedkoper.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

De schoorsteen is het hoogste punt van je woning. Hierdoor heeft de schorsteen veel te verduren onder de weeromstandigheden. Met een schoorsteenrenovatie vernieuw je de gehele schoorsteen of enkele onderdelen. Laat bijvoorbeeld het voegwerk vervangen tijdens de schoorsteenrenovatie of het gehele metselwerk. Alleen het rookkanaal vervangen is ook een optie. Een verouderde schoorsteen werkt niet meer goed. Waterschade door slecht voegwerk is een gevolg, maar ook rookschade doordat de rook niet meer goed weg kan komen. Laat regelmatig het rookkanaal schoon maken. Met het schoorsteenvegen wordt alle roet en andere aanslag verwijderd, zodat het rook goed weg kan komen naar boven.

Dakreiniging

Na verloop van tijd hechten mossen, algen, vuil en andere aanslag zich aan de dakbedekking. Dit heeft verschillende gevolgen. Je dak ziet er een stuk minder mooi uit met een groene aanslag en daarnaast loopt het water niet meer goed weg. De bedekking wordt hierdoor aangetast en poreus. Door een dakreiniging uit te laten voeren ziet je dak er weer als nieuw uit. Een dakspecialist gebruikt voor de dakreiniging bijvoorbeeld stoom of een hoge drukreiniger. Laat direct een dakcoating aanbrengen. De dakcoating vormt een beschermende laag over het dak. Hierdoor is het niet meer mogelijk voor vuil en aanslag om zich aan het dak te hechten. Het dak van je woning ziet er langer mooier uit.

nieuwe dakbedekking Kalmthout

 

Nieuwe dakbedekking nodig?

Wil je nieuwe dakbedekking plaatsen? Dan ben je vast ook benieuwd naar de prijs waar je rekening mee moet houden. In de prijstabel vind je alle gemiddelde prijzen. Bitumen is één van de goedkoopste opties met €45,- m2. EPDM en PVC zijn een stukje duurder, maar gaan wel langer mee. De gemiddelde prijzen zijn respectievelijk €50,- en €55,- per m2. Deze bedekking is ook uitermate geschikt voor de wortelbestendige onderlaag voor een groendak. De prijs van dakpannen is afhankelijk van het soort dat je kiest. Houd rekening met een gemiddelde prijs van €50,- tot €60,- per m2.

Wat zijn de kosten van dakbedekking?

Soort dakbedekking Gemiddelde levensduur* Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen 25 jaar €45,-
EPDM 40 jaar €50,-
PVC 25 jaar €55,-
Groendak 60 jaar €55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen 30-50 jaar €50,- tot €60,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Roofing Kalmthout?

Vind snel de beste dakwerker! Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bitumen dakbedekking

Bitumen, ook wel roofing genoemd, is zeer populair. Je ziet roofing voornamelijk voor platte daken op een aanbouw, garage of tuinhuisje. Daarnaast is het ook zeer geschikt voor het bedekken van dakkapellen. Het nadeel van bitumen is dat het niet bestand is tegen UV-straling. De levensduur is ongeveer 25 jaar. Al is er tegenwoordig een nieuwe variant roofing, APP genoemd, die iets beter bestand is tegen de straling. Er ontstaan na verloop van tijd scheurtjes door het krimpen en uitzetten door de temperatuursschommelingen. Bitumen wordt op rollen geleverd. De dakdekker snijdt het eerst op maat en plakt het daarna vast door de onderkant te verhitten met een brander.

Video: het proces van bitumen aanbrengen

EPDM dakbedekking

EPDM, of Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, is synthetisch rubber. In tegenstelling tot bitumen is EPDM goed bestand tegen UV-straling. De levensduur is een stuk langer dan roofing. Namelijk ongeveer 40 jaar, afhankelijk van de kwaliteit en het dakonderhoud dat eraan is gepleegd. EPDM wordt vaak gebruikt voor platte daken en wordt op maat gesneden. Het aanbrengen van de bedekking is echt vakmanschap. Vooral de naden en hoeken van het platte dak moeten met veel precisie gedaan worden. De dakdekker gebruikt lijm en vouwt de laag EPDM in de hoeken. Hierdoor sluit alles perfect aan en zijn de naden waterdicht.

Groendak

Een groendak biedt vele voordelen. Het werkt isolerend, je verlengt de levensduur van het dak en het is daarnaast milieuvriendelijk. Er zijn twee verschillende soorten groendaken waar je uit kunt kiezen: een extensief en een intensief groendak. Een extensief groendak bestaat uit mossen, grassen en vetplanten. Deze variant vereist weinig dakonderhoud. Aan een intensief groendak moet je iets meer onderhoud plegen. De vegetatie bestaat uit kleine bomen, bloemen, planten, kruiden, gras en mos. Een groendak gaat tot wel 60 jaar mee. Het enige nadeel is dat je een geschikte onderlaag moet hebben die bestand is tegen de wortels. EPDM of PVC is zeer geschikt als onderlaag, roofing is hier niet geschikt voor.

Dakpannen

De meeste woningen met hellende daken worden voorzien van dakpannen. Dakpannen gaan lang mee, zijn betaalbaar en je hebt de keuze uit vele stijlen en kleuren. De gemiddelde levensduur is 30 tot 50 jaar. Dit is voornamelijk afhankelijk van het soort dakpan dat je kiest. Betondakpannen gaan minder lang mee dan kleidakpannen, ook wel keramische dakpannen genoemd. Kleidakpannen zijn voorzien van een glazuurlaag, hierdoor blijven ze langer mooi en worden ze minder snel poreus. Om de duur van betondakpannen te verlengen is het verstandig om een coating aan te laten brengen.

Besparen op dakwerken, 3 tips

Wanneer je dakwerken zoals dakherstellingen wilt laten uitvoeren, wil je natuurlijk niet te veel betalen. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je om te besparen op de totaalprijs. Maak bijvoorbeeld gebruik van ons uitgebreide netwerk en vergelijk offertes. Drie tips om te besparen:

 • Voer kleine klusjes zelf uit, zoals ruimte maken voor een eventuele steiger of het afvoeren van bouwafval.
 • Met ons uitgebreide netwerk is er altijd een dakdekkersbedrijf bij jouw in de buurt waardoor je bespaart op de voorrijkosten.
 • Vergelijk gratis en vrijblijvende prijsoffertes op basis van aanbod, voorwaarden en kosten.

Bij jou in de provincie:

Mechelen | Turnhout | Heist-op-den-Berg | Brasschaat | Geel | Mol | Lier | Schoten | Brecht | Herentals

Vrijblijvend dakwerken offertes aanvragen

Ben je op zoek naar een ervaren specialist voor dakwerken in Kalmthout? De dakdekkersbedrijven uit ons uitgebreide netwerk hebben veel ervaring met dakonderhoud, daktimmerwerken, dakherstellingen en het aanbrengen van bedekking zoals roofing. Met een dakdekker ben je verzekerd van het beste resultaat en hoef je zelf niet het hoge hellend dak op. Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Je ontvangt spoedig meerdere offertes met scherpe prijzen om te vergelijken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt.

dakwerker inschakelen Kalmthout
Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.