Dakreparatie hellend dak

Dakschade kan altijd voorkomen. Een hevige storm of achterstallig onderhoud kan ervoor zorgen dat er een dakreparatie nodig is. Er zijn veel verschillende soorten daken maar we gaan in op het hellend dak. Dit betekent dat het dak, helt en dus schuin loopt. Mocht er een dakreparatie nodig zijn, dan wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Het hebben van problemen aan het dak is geen pretje dus moet snel opgelost worden. Daarvoor is het handig om verschillende offertes met elkaar te vergelijken en daar helpen wij van Previ jou bij. Schade aan het dak kan leiden tot vervelende problemen zoals lekkage maar ook problemen met het meubilair, de vloer en andere spullen in huis. Door schade aan het dak kan er namelijk lekkage ontstaan die invloed heeft op deze spullen.

Prijzen dakreparatie

Bij het repareren van dakschade is het nodig om specialisten in hand te nemen. Het is namelijk een technische klus die je niet zomaar zelf kunt uitvoeren. De kosten van een dakreparatie zijn daarom gebaseerd op de volgende factoren: type schade, het materiaal van de dakbedekking, de staat van de constructie en het oppervlakte van het dak. Er kunnen verschillende soorten schade ontstaan zoals water of stormschade. Afhankelijk van het type schade kunnen de specialisten een prijs bepalen. Een dakreparatie met dakpannen is goedkoper dan een reparatie met leien. Bij alle vormen van dakreparatie wordt er een bepaald bedrag per vierkante meter gerekend. Dit betekent dat hoe groter het oppervlak is dat schade heeft, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Om een realistisch inzicht in de kosten van dakreparatie te krijgen is het aanvragen van een offerte aan te raden.

Offertes aanvragen

Benieuwd naar de prijzen van dakreparatie?

Vraag gratis diverse offertes aan en bespaar op de kosten!
Offertes aanvragen

Hoe gaat de dakreparatie voor een hellend dak in zijn werk?

Bij een hellend dak is het goed te zien wanneer er sprake is van dakschade. Een dakpan ligt niet meer op zijn plek of er zitten scheuren in de dakpannen. Om de dakdekkers te helpen, kun je deze plekken aangeven, zodat zij precies weten wat ze moeten aanpakken. De dakdekkers zullen vervolgens bepalen wat voor reparatie er nodig is. Mochten het alleen een aantal losse dakpannen zijn, dan zullen zij ervoor kiezen om alleen deze dakpannen te vervangen. Dit zal alleen gebeuren wanneer het verantwoord is om alleen enkele dakpannen te vervangen. Mocht er meer aan de hand zijn dan zullen de specialisten beslissen om dakreparatie uit te voeren. De dakpannen kunnen namelijk ook de maximale levensduur hebben bereikt en allemaal aan vervanging toe zijn. De dakdekkers zullen dit altijd met jou bespreken en de kosten daarvan op een rijtje zetten.

Het plaatsen van een overzetdak

De dakbedekking is in slechte staat maar de dakconstructie is nog goed? Dan kan er gebruik gemaakt worden van een overzetdak. Dit is een dak wat over het oude dak geplaatst kan worden. Veelal gebeurt dit bij daken van golfplaten, shingles, leien en roofing. Het plaatsen van een overzetdak is een stuk voordeliger dan het vervangen en repareren van de huidige dakbedekking. Dit is voornamelijk omdat het materiaal goedkoop is en het plaatsen van een overzetdak niet veel tijd in beslag neemt. Een overzetdak kan niet over een pannendak geplaatst worden, het overzetdak kan niet gemonteerd worden aan de pannen namelijk. De volledige dakbedekking kan blijven liggen, behalve de bovenste nokstukken van het hellende dak. Daarnaast is een overzetdak ook erg licht en is het daarom niet nodig om de dakconstructie te verstevigen.
Vervanging dakbedekking

Kosten vervangen van gehele dakbedekking

Mocht het nodig zijn dat de gehele dakbedekking vervangen moet worden zijn er een aantal aspecten die erg bepalend zijn in het kostenplaatje. Voor een hellend dak zijn er meerdere materialen beschikbaar: zink, riet, kunstleien, bitumenleien, betonpannen, natuurleien, overzetbak en kleidakpannen. Ieder materiaal heeft een eigen levensduur en daarbij hoort ook een eigen prijs. Kleidakpannen gaan gemiddeld meer dan 100 jaar mee en kosten tussen de €35-70 euro per vierkante meter. Terwijl riet maar 35 jaar meegaat en €85-100 euro per vierkante meter kost. Je kunt daarom het beste in goed overleg met de dakdekkers een keuze voor het materiaal maken. De kosten staan vaak gelijk aan de levensduur van het materiaal. Bij een hellend dak zijn de kosten altijd iets hoger dan bij een plat dak.

Geld besparen door te vergelijken

Het repareren van dakschade kost geld maar het liefst wil je niet teveel betalen natuurlijk. Daarom is het slim om verschillende bedrijven en offertes met elkaar te vergelijken. Bij Previ vergelijk je gratis tot zes verschillende offertes van dakdekkers bij jou uit de buurt. Wij zorgen er dan voor dat er van zes bedrijven bij jou in de buurt een offerte wordt gemaakt voor jouw dakreparatie. Dit betekent dat je in één oogopslag kunt zien waar de dakreparatie het voordeligst kan gebeuren. Zo kun je goed afwegen welk bedrijf het beste bij jouw dakreparatie past. De kosten per bedrijf kunnen flink verschillen en daarom is het niet aan te raden meteen in zee te gaan met de eerste dakdekker waarmee je contact hebt. Bij Previ zijn wij er ook om onafhankelijk advies te geven over een passend bedrijf voor jouw reparatie.