Dakwerken prijzen

De gemiddelde kosten van bedekking op een schuin dak liggen tussen de €40,- en €130,- per m². Kies bijvoorbeeld voor budgetvriendelijke beton dakpannen, klassieke klei dakpannen of chique koperplaten. Bovendien bieden veel dakwerkers een korting aan: hoe groter de klus, des te lager de prijs per m². Door uw dakwerk en het plaatsen van isolatie in 1 keer uit te besteden aan een dakwerker houdt u de kosten zo laag mogelijk! Laat ons in eerste instantie even kijken naar de kostprijs die in rekening wordt gebracht door een dakwerker De exacte prijs die door deze vakman wordt aangerekend is afhankelijk van tal van verschillende factoren, waaronder type dakbedekking waarvan sprake is. We hebben alvast enkele van de vele mogelijkheden op dit vlak voor u op een rijtje gezet: Bij een daklekkage spoort hij de locatie van het lek heel nauwkeurig op en hij repareert daarna de dakbedekking zodat je dakoppervlak weer waterdicht is. Bij een plat dak beginnen de kosten rond de €255,- tot €185,- per m² en bij een schuin dak gaat het om een prijs van gemiddeld €130,- tot €420,- per m2.

Wat doet een dakdekker?

De term dakwerken wordt gebruikt voor een groot aantal klussen. De dakwerken van dakdekkers gaan veel verder dan alleen het leggen van nieuwe beton dakpannen of het aanbrengen van bitumen. Schakel dakdekkers uit Drachten ook in voor dakwerken zoals een dakreparatie, herstellen van een daklekkage of onderhoud. Hiermee verleng je de levensduur van de bekapping. Daarnaast behoren ook het aanleggen, schoonmaken en repareren van dakgoten en regenpijpen tot de dakwerken van een dakdekker. Over het algemeen kun je stellen dat alles wat te maken heeft met daken, behoort tot dakwerken.

Uurtarief dakdekker Gemiddelde kosten*
Gemiddeld uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Uurtarief bij kluswerk (reparatie) €35,-
Uurtarief bij nieuwbouw €40,-

Dak inspectie uitvoeren

Om het dak in goede conditie te houden en om de levensduur van uw dakbedekking te verlengen is het belangrijk goede dak inspectie uit te laten voeren. Een goed dak gaat jarenlang mee, maar alleen als u regelmatig een dak inspectie laat uitvoeren en het nodige onderhoud pleegt. Van het verhelpen van een daklekkage tot onderhoud en inspectie: de dak wacht verzorgt het dagelijks onderhoud en beheer van uw daken snel en vakkundig. Wilt u tegen betaalbare kosten de conditie van het dak van tijd tot tijd laten monitoren, dan kunnen wij dit voor u uitvoeren.

Hieronder een aantal veelvoorkomende dakwerken die een dakdekkersbedrijf uitvoert:

 • Dakreparatie en -onderhoud
 • Leggen van dakbedekking
 • Repareren daklekkage
 • Verbeteren of vervangen van het dak
 • Aanleggen, schoonmaken en repareren van dakgoten en afvoerbuizen
 • Dak inspectie

Dakreparatie hellend dak

Dakschade bij een hellend dak is vaak eenvoudig te vinden. Er is bijvoorbeeld een scheur in de dakpan te zien of er liggen dakpannen scheef. In het geval van kapotte of missende dakpannen, vervangen de dakdekkers deze op het dak. Het kan ook zijn dat er kapotte nok vorsten of een vervaagde glazuurlaag te zien zijn, waardoor de dakpan vocht doorlaat.

Meer info over dakwerken op Bouwadviseur.be

Dakreparatie plat dak

Tijdens het uitvoeren van een dakreparatie zoeken we de beschadigingen aan uw dak op en herstellen we deze meteen voor u. Zo wordt waterschade aan het houtwerk van uw dak zo goed mogelijk voorkomen. Het voordeel is dat een plat dak relatief gemakkelijk te repareren is. In de meeste gevallen is het niet nodig om de complete dakbedekking te vervangen, en kan de dakdekker met behulp van een reparatiestrook het dakoppervlak weer waterdicht maken. Het is voor ons dan ook prima mogelijk om bijvoorbeeld een dakgoot te repareren , een constructie verstevigen en boeidelen te vervangen Wanneer we een algehele dakreparatie uitvoeren kunnen we op verzoek ook direct al deze aspecten van een dak controleren en waar nodig repareren. Leest u hier alles over de dakreparatie kosten en wanneer een dakreparatie of het vernieuwen van uw dak nodig is. Laat uw dak op tijd repareren voordat er lekkage komt!!!

Dakpannen vervangen

Is de levensduur van de dakpannen bereikt of zijn ze verouderd? Dan is het aan te raden om deze te vervangen voor nieuwe, waar je jarenlang mee vooruit kan. Er zijn twee technieken voor dak renovatie van een pannendak, namelijk via de buitenkant van het dak of via de binnenzijde.

Dakgoten vervangen

Vaak denkt men bij dakwerken en klussen rondom de dakgoten alleen aan het ontstoppen en schoonmaken van het hemelwaterafvoersysteem. Wist je echter dat het na 20 jaar nodig is om de dakgoten te vervangen in plaats van te onderhouden?

Bij het vervangen van de goten krijg je bij menig dakdekker de keus uit een ruim assortiment aan materialen, zoals zink, kunststof, koper en aluminium. Voor welk materiaal je het beste kunt kiezen hangt af van de eisen die je aan het materiaal stelt. Vind je uitstraling het belangrijkste? Kies dan voor hout of koper. Zinken en kunststof dakgoten vormen een meer praktische oplossing.

De materialen voor dakgoten zijn:

 • Zink
 • Pvc
 • Koper
 • Aluminium
 • Hout
 • Kunststof