Wat kost een buitenschilder?

Buitenschilderwerk valt onder het opnieuw of laten overschilderen van uw woonhuis en is natuurlijk niet alleen maar om uw woning mooi te laten lijken. Is uw buitenschilderwerk beschadigd, wacht dan niet te lang met het inschakelen van een schilder De onderdelen van uw woning zijn nu niet alleen extra kwetsbaar, maar er bestaat ook een goede kans dat de beschadigingen groter worden en dan bent u verder van huis. Om er zeker van te zijn dat je buitenschilderwerk in goede staat verkeerd, adviseren we je altijd minimaal eenmaal per jaar je huis te inspecteren.

Ben je nieuwsgierig naar de kosten van buitenschilderwerk? Het schilderen van een achterdeur kost gemiddeld €60,- per deur en een voordeur kost gemiddeld €120,-.

De prijstabel geeft een handig overzicht gemiddelde prijzen van het schilderen van de buitenkant van je huis. Wil je al het houtwerk van je nieuwbouw pand van buiten laten verven? Het schilderen van een tussenwoning heeft gemiddelde kosten van €1.500,- tot €3.000,-. Heb je een vrijstaand huis? Houd dan rekening met gemiddelde kosten van €6.000,- tot €12.000,- bij buitenschilderwerk.

Werkzaamheden Gemiddelde prijs incl. arbeid, verf, materialen en btw
Buitenschilder hout
Per m2 € 25 – € 45
Per uur € 35 – € 50
Buitenschilder muur
Per m2 € 15 – € 25
Per uur € 30 – € 45
Buiten schilder overig
Per m2 € 35 – € 40
Per uur € 40 – € 50

 

Offertes aanvragen

Vergelijk gratis schilders en bespaar op de kosten?

Lata het schilderwerk van de buitenmuur over aan een vakman. Vraag gratis diverse offertes aan!
Offertes aanvragen

Gevel schilderen

Gevels beschermen woningen tegen vocht, kou, storm, regen en andere weersomstandigheden. Om die beschermende functie in stand te houden, is het nodig je gevel eens in de zes tot tien jaar over te schilderen. De schilder gebruikt waterdichte en uv-bestendige lakverf. Daarmee geniet je lange tijd van het schilderwerk en verklein je het risico op vervelende vochtproblemen.

Ben je op zoek naar een schilder? Via de website Schildergids.be vind je altijd een schilder bij jou in de buurt.

Buitendeur schilderen

Een buitendeur heeft meer onderhoud nodig dan een binnendeur. Met een frisse kleur en een strakke verflaag fleur je je hele woning op. Een professionele verwijdert het hang- en sluitwerk en herstelt kleine beschadigingen voor hij de buitendeur gaat verven. Bij het verven gebruikt hij sterke lakverf zodat je altijd een strak resultaat krijgt.

Buitenkozijnen schilderen

Houten buitenkozijnen hebben iedere drie jaar een verfbeurt nodig om je woning te blijven beschermen tegen hagel, wind en regen. De schilder controleert direct alle buitenkozijnen op houtrot en andere beschadigingen. Hij herstelt de beschadigingen of vervangt een gedeelte van het kozijn met nieuw hout. Het verven van buitenkozijnen doet de schilder met buitenbeits of buitenlak.

Dakkapel schilderen

De meeste dakkapellen bestaan voor een groot deel uit hout. Om het hout in een goede conditie te houden is het belangrijk dat je de dakkapel iedere drie jaar laat schilderen. Schakel hiervoor een professionele buitenschilder in. Je hoeft dan zelf geen hoge ladder op te klimmen! Je schilderexpert geeft je inspiratie voor het juiste buitenschilderwerk.

Dakgoten schilderen

Veel mensen weten niet dat het vaak mogelijk is om dakgoten te laten verven. Met de juiste kleur verf passen de dakgoten precies bij je woning. Een vakkundige schilder stemt de voorbereiding af op het materiaal waar de dakgoten van gemaakt zijn. In de meeste gevallen gebruikt hij een steiger om het schilderen veilig uit te voeren.

Schilderwerk Gemiddelde prijs Omschrijving
Gevel €35,- tot €40,- Prijs per m², inclusief verf en btw
Voordeur €120,- Grondverf en 1 laklaag
Achterdeur €60,- Grondverf en 1 laklaag
Raamkozijn €10,- Grondverf en 1 laklaag

Schuur of tuinhuis verven

Ben je uitgekeken op de kleur van je schuur of tuinhuis? Of bladdert de verf? Met een frisse verflaag geen je je schuur of tuinhuis de gewenste uitstraling en zorg je ervoor dat het goed beschermd is tegen weersomstandigheden. De schilder gebruikt een dampdoorlatende en flexibele verf om houtrot en blaasjes onder de verflaag te voorkomen.

Garage verven

Een professionele schilder geeft de buitenkant van zowel een houten als een gemetselde garage een opfrisbeurt met een nieuwe laag verf. De vakman maakt eerst de muur goed schoon. Bij de voorbereiding gebruikt hij speciale voorstrijkmiddelen en primers voor garages. Schilder de onderste dertig centimeter in een donkere kleur, zodat opspattende modder minder goed zichtbaar is.

Schutting verven

De schutting staat in weer en wind en krijgt daardoor veel te verduren. Een juiste behandeling van het hout zorgt ervoor dat je schutting er lang mooi uit blijft zien. Kies voor een transparante kleur waarbij de houtnerf zichtbaar blijft of ga voor een dekkende kleur. Je schilder zorgt ervoor dat de rest van je tuin goed afgedekt is bij het verven.

Ramen en deuren schilderen

Bij het schilderen van houten ramen en deuren die al geverfd zijn, moet je eerst controleren of de bestaande verflaag nog intact is. Met de juiste voorbereidende stappenverkrijg je eigenlijk onbehandeld hout en moet je het stappenplan voor nieuw hout volgen. Hierbij schilder je eerst de bovenrand van de deur om deze te beschermen tegen opvallend vocht. Kijk bij schilderen van de bovenrand van het raam uit voor druipers aan de achterzijde van het raam.

Soort deuren schilderen Prijs incl. verf, materiaal en btw Aantal deuren en -posten
Binnen- en buitendeuren € 270 – € 930 2 tot 11 deuren
Binnen- buiten deuren en deurposten € 830 – € 1.950 9 tot 40 deuren incl. deurposten

Ideale weersomstandigheden

Het weer speelt een bepalende rol voor het resultaat van je schilderwerk.

  • Je schildert beter niet onder de 10°C, en 5°C is het absolute minimum.
  • Bij te hoge temperaturen zal de verf dan weer te snel drogen. De ideale temperatuur ligt tussen de 15 en 20 graden.
  • Je schildert best in de schaduw nadat de zon is gepasseerd en wanneer het hout nog warm is. Mogelijk restvocht is dan uit het hout verdwenen en je hebt minder kans op blaasjes in de verf.
  • Als er te veel vocht in de lucht is(bij mist of regenweer), hou je het verfmateriaal best in de kast opgeborgen.
  • Hetzelfde geldt ook wanneer de wind te hard waait.