Schilderwerk onderhouden

Het schilderwerk aan de buitenkant van het huis is een belangrijk punt op het gebied van onderhoud. Door schilderwerk aan de buitenkant van het huis met veel vuil, kan de zon het schilderwerk beschadigen en daardoor aantasten. Aangetast schilderwerk kan voor lekkage zorgen en houtrot kan makkelijk zijn gang gaan. Er wordt gedacht dat het schilderwerk over schilderen een manier is om het onderhoud te drukken. Helaas is dat niet de waarheid, wanneer je een nieuwe laag verf over de oude aangetaste laag verf heen schildert, wordt het alleen maar meer aangetast. Houtrot kan dan gemakkelijk zijn lang blijven gaan en roest op de kozijnen neemt alleen maar toe.

Schoonmaken van schilderwerk

Vuil op het schilderwerk zorgt voor problemen en daarom is het schoonmaken van het schilderwerk essentieel. Het is aan te raden om het schilderwerk ieder voor- en najaar schoon te maken. Dit kun je het beste doen met gebruik van lauw warm water en een vochtige doek. Het schoonmaken met schoonmaakmiddelen wordt niet aangeraden als het gaat om de buitenkant van het huis. Vergeet daarbij niet om de kozijnen mee te nemen en het gehele houtwerk goed af te nemen. De ophoping vuil van voorkomen is een goede preventie voor het onderhoud van schilderwerk. Tijdens het schoonmaken kun je meteen de kwaliteit van het schilderwerk controleren. Mochten er aantastingen aanwezig zijn, moet je deze meteen aanpakken.
Kozijnen schilderen

Wat zijn de kosten voor een onderhoudscontract?

Je hoeft het onderhoud natuurlijk niet zelf uit te voeren. Het uitbesteden van het schilderwerk is een goede optie om problemen te voorkomen. Daarbij kun je kiezen voor een contract tussen de 1 en 10 jaar. De kosten hierbij verschillen, afhankelijk van de taken en de duur van het contract. Als je tien jaar lang onderhoud neemt inclusief uitvoer van het basis schilderwerk en een herstelbeurt dan betaal je €34,17 per maand. Hierbij wordt alle inspectie, onderhoud en schilderwerk uitgevoerd door dit bedrijf. Je hebt zelf dan helemaal geen omkijken meer naar het onderhoud van het schilderwerk aan de buitenkant van je woning.

Offerte aanvragen

Benieuwd naar de prijzen van een onderhoudscontract?

Vraag vrijblijvend en gratis offertes aan.
Offerte aanvragen

Onderhoud van kozijnen

Bij stenen huizen is het schilderwerk aan de buitenkant voornamelijk gericht op de kozijnen. De meeste kozijnen in België zijn van houten en dit hout moet goed onderhouden worden. Naast het schoonmaken van het schilderwerk is ook het controleren van de kwaliteit belangrijk. Je kunt dit zelf uitvoeren maar met een onderhoudscontract kun je het ook overlaten aan specialisten. Wanneer er putjes en naden in het schilderwerk ontstaan, moet je dit herstellen. Dit kun je doen met behulp van reparatiemiddelen op basis van epoxy. Als je dit aanbrengt op de kwetsbare plekken dan zal dit helpen het schilderwerk te herstellen. Het is belangrijk dat je deze probleemplekken eerst aanpakt alvorens te beginnen met het nieuwe schilderwerk.

Onderhoud schilderwerk gevel

Bij huizen die een volledige gevel van hout hebben, is er meer schilderwerk aanwezig. Het schilderwerk moet namelijk de hele voor- en achterkant van het huis volledige gebeuren. Hierbij neemt het schoonmaken, controleren en herstellen van schilderwerk dus een stuk meer tijd in beslag. Veel mensen met een woning waarbij het schilderwerk voor de gehele gevel nodig is, kiezen er daarom voor om het uit te besteden. Het schoonmaken kan vaak nog zelf uitgevoerd worden. Het onderhoud is bij een gevel juist essentieel. Er kunnen nog sneller problemen zoals lekkages, houtrot en roest ontstaan. Klik hier voor meer tips.

Handig: Tips voor het schilderen van de buitenmuur

Tips om te besparen

Het laten uitvoeren van het schilderwerk is geen goedkope klus. Je kunt daarom zoveel mogelijk zelf uitvoeren. Het schoonmaken van het schilderwerk is een taak die iedereen kan uitvoeren, als je dit zelf doet, zullen de specialisten minder lang bezig zijn. Daarnaast is het aan te raden een hoge kwaliteit verf te gebruiken, een verf die de weersomstandigheden goed aan kan. Dit zorgt ervoor dat je minder vaak het schilderwerk zult moeten herstellen. Vaak is dan het schoonmaken van het schilderwerk jaarlijks voldoende om het onderhoud op peil te houden. Een verf die langer mee gaat is een investering in de toekomst. Indien je een huurder bent, is het de vraag wie de kosten dient te voldoen. Hiervoor zijn wettelijke regels vastgelegd.

Vraag gratis offertes aan

Bij Previ vraag je gratis offertes aan voor het uitbesteden van het onderhoud van het schilderwerk. Bij ons krijg je namelijk inzicht in offertes van maximaal zes verschillende bedrijven bij jou in de buurt. Dit betekent dat je in één oogopslag kunt zien welk bedrijf goed bij jou en jouw budget past. Het aanvragen van de offertes is geheel gratis en er zitten geen voorwaarden aan verbonden. Bij Previ staan wij graag klaar voor de preventie van schilderwerk en het onderhoud van het schilderwerk. Het probleem bij de oorzaak aanpakken is wat wij belangrijk vinden. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. De experts kunnen jou helpen met het bestrijden van het onderhoud en de problemen van het schilderwerk bij jou in huis.