Inbraak voorkomen met een alarminstallatie

Inbraak in huis is nooit fijn, zowel emotioneel als praktisch zitten er altijd gevolgen aan een inbraak. Het is daarom slim om preventief een alarminstallatie te laten installeren zodat inbrekers uit de buurt blijven. Er zijn verschillende functies van een alarminstallatie die ervoor zorgen dat inbrekers op afstand blijven. Allereerst zorgt een alarminstallatie voor het afschrikken van de inbrekers. Ze weten dat ze gefilmd kunnen worden of in ieder geval gedetecteerd. Dat is meteen de tweede functie: detecteren. De installatie detecteert alles wat er in de nabije omgeving van jouw woning gebeurt. Volgens zal de alarminstallatie het gevaar inschatten, is het nodig om de alarmcentrale te waarschuwen? Zo ja, dan zal het gevaar door de alarmcentrale worden beoordeeld.

Meer informatie over andere inbraakpreventiesystemen vindt u hier.

Bekabeld of een draadloos systeem?

Als je een alarminstallatie om inbraak te voorkomen wilt aanschaffen dan kun je grofweg kiezen uit twee installatiesystemen: bekabeld of draadloos. Aan allebei de systemen zitten voor- en nadelen. Een bekabeld systeem is een stuk goedkoper, zeer betrouwbaar en gaat lang mee maar is wel qua uitstraling slordig, moeilijk te installeren en kan moeilijk uitgebreid worden. Bij een draadloos systeem heb je geen last van kabels, bedienbaar met smartphone, is eenvoudig uit te breiden maar er is maar weinig keuze qua modellen en is de software minder betrouwbaar. Een draadloos systeem heeft een mooiere uitstraling doordat er geen kabels nodig zijn maar is wel een stuk duurder dan een bekabeld systeem. Je kunt altijd advies vragen om een keuze te maken tussen beide systemen.

Offertes aanvragen

Alarmsysteem offerte aanvragen?

Vraag gratis diverse offertes aan en bespaar op de kosten!
Offertes aanvragen

Uitbreidingsmogelijkheden

Je kunt kiezen voor een basis alarminstallatie die heeft functies zoals: een centraal bedieningspaneel, een sirene en sensoren op de deuren en kozijnen. Dit zijn standaard pakketten waarbij je dus voldoende beschermt bent tegen inbraak. Maar mocht je iets meer willen en het pakket willen uitbreiden dan zijn er een aantal opties. Zoals een grote sirene, een bedieningspaneel, een rookdetector en koolmonoxide, een bediening en aangesloten bij een alarmcentrale. Je kunt natuurlijk zelf bepalen in hoeverre je het pakket wilt uitbreiden. Voor iedereen zijn er andere mogelijkheden die goed passen. Mocht je advies willen over de uitbreidingsmogelijkheden kun je altijd terecht bij Previ. Accessoires voor evacuatie

Sirene

Bij een basispakket is er een sirene bijgevoegd maar bij een uitbreiding kun je ook kiezen voor een buitensirene. Deze sirene zorgt ervoor dat de buren meteen voorzien worden van een sirene die voor de hele straat zichtbaar is. Dit betekent dat inbrekers ook meteen zelf weten dat ze betrapt zijn, door de alarminstallatie zal je nog voldoende beelden hebben van de inbrekers. Het grote voordeel van een buitensirene is dat buren alarm kunnen slaan of jou kunnen bellen. Dit zorgt voor een extra groot afschrikeffect voor de inbrekers. Ze kunnen namelijk op geen enkele mogelijkheid langs de buitensirene komen en zullen hoe dan ook gedetecteerd worden.

Aansluiting alarmcentrale

Wanneer je problemen hebt in huis maar zelf niet thuis bent, dan wil je graag dat iemand het probleem kan detecteren en analyseren. Daarom is het handig om aangesloten te zijn bij een alarmcentrale. Dit betekent dat de alarmcentrale een seintje krijgt van het alarmsysteem wanneer er gevaar is gedetecteerd. De alarmcentrale wordt hiervan op de hoogte gesteld en kan contact met jou opnemen over de mogelijke oorzaak van het gevaar. Ook kan de alarmcentrale vervolgens contact opnemen met de alarmdiensten mocht het probleem groot zijn. Let op: In Vlaanderen dient je alarminstallatie verplicht geregistreerd te zijn!

Koolmonoxide- en rookdetectors

Een alarminstallatie die uitgebreid is, gaat veel verder dan alleen het detecteren van inbraak. Ook andere gevaren liggen namelijk altijd op de loer zoals rook en koolmonoxide. Wanneer je kiest voor een uitbreiding met koolmonoxide- en rookdetectors. Zal ook dit gevaar door de alarminstallatie gedetecteerd worden. Deze koppeling zorgt ervoor dat er altijd gedetecteerd wordt wanneer er rookvorming is of er een teveel aan koolmonoxide in huis aanwezig is. Rook kan leiden tot vuur en koolmonoxide is een gevaarlijk gas. Beide wil je dus niet in huis en met een alarminstallatie kun je daar ook preventief op voorbereid zijn.

Bediening

Het bedienen van het alarmsysteem is erg handig. Zo kun je het alarm per verdieping of kamer uitzetten via het bedieningspaneel. In het geval dat je thuis bent zie je meteen waar het gevaar is, dat geeft het bedieningspaneel namelijk aan. Verder kun je in sommige gevallen het bedieningspaneel besturen via jouw smartphone. Helemaal handig wanneer je op reis bent of niet thuis bent.

Tips om te besparen op een alarminstallatie

Een alarminstallatie tegen inbraak is een investering die niet goedkoop is. Je kunt zelf bepalen hoe uitgebreid je het pakket wilt maar voor veel mensen is het nodig om dit op een goedkope manier te realiseren. Daarom hebben wij van Previ een goede methode om altijd voor de goedkoopste optie te kunnen kiezen.

Benieuwd naar de prijzen? Vraag gratis diverse offertes aan.