Dakwerker in Zandhoven nodig?

Vergelijk dakdekkers & bespaar!

Offertes aanvragen

Dakwerken Zandhoven

Wil je dakwerken in Zandhoven laten uitvoeren aan je platte of hellende dak van je woning? Wil je nieuwe roofing laten aanleggen of is er dakonderhoud nodig? Op deze pagina lees je meer over de mogelijkheden, de verschillende dakwerken en de gemiddelde kosten. De dakwerkers in Zandhoven staan voor je klaar.

Vraag prijsoffertes aan om te besparen op de kosten. Vul het offerteformulier in en je ontvangt gratis en vrijblijvende prijsoffertes. Vergelijk de aanbiedingen op basis van aanbod, voorwaarden en prijs en kies de beste dakwerker uit Zandhoven voor de daktimmerwerken. De keuze is geheel aan jou.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Werkzaamheden dakdekker | Prijzen dakwerken | Premie | Dakonderhoud | Dakherstellingen | Dakrenovatie | Dakbedekking

 

Waarmee kan een dakwerker in Zandhoven je helpen?

Soms denkt men dat een dakdekker er alleen is voor het leggen van betondakpannen of roofing. Of voor het herstellen van een daklekkage en daktimmerwerken. Een dakwerker kan echter nog veel meer voor je betekenen. Bijvoorbeeld dakonderhoud om de levensduur van je dak te verlengen en lekkages te voorkomen of het plaatsen van een prachtige dakkapel. Liever niet op het dak staan tijdens het dakonderhoud? Voor een dakdekker uit Zandhoven is dit geen probleem. Schakel een dakwerker in:

 • voor het aanbrengen van nieuwe dakbedekking;
 • voor dakherstellingen van lekkages en andere beschadigingen;
 • voor dakonderhoud, daktimmerwerken, dakreiniging en dakrenovatie;
 • het plaatsen van een dakraam, dakkapel of repareren schoorsteen.

dakwerken Zandhoven

Vind de beste dakwerker

Op zoek naar de beste dakwerker in Zandhoven? Maak dan gebruik van ons uitgebreide netwerk. Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes. Vergelijk de aanbiedingen en kies de beste specialist voor jouw klus. Dat kan de dakdekker zijn die het snelste kan beginnen of de goedkoopste vakman. Aan jou de keuze.

 

Prijzen van dakwerken

Wil je dakwerken uit laten voeren? Dan ben je vast ook benieuwd naar de kosten. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Bij een dakreparatie is het bijvoorbeeld afhankelijk van de ernst van het probleem en de locatie. Houd rekening met gemiddelde kosten van €40,- tot €95,- per m² voor dakherstellingen. Het aanbrengen van isolatie kost gemiddeld €13,- tot €70,- per m². In de prijstabel vind je meer gemiddelde prijzen. Het gemiddelde uurtarief van een dakwerker ligt tussen de €35,- en €45,- per uur. Afhankelijk van de werkzaamheden, bijvoorbeeld dakherstellingen, schoorsteenrenovatie of een nieuw dak van roofing, bepaalt de vakman het uurtarief. In de prijstal vind je meer gemiddelde prijzen.

Kosten dakwerken Zandhoven

Welke dakwerken? Prijs bestaat uit Gemiddelde prijzen*
Dakonderhoud Gemiddelde kosten per m². €15,- tot €18,-
Dakreparatie Prijs per m², afhankelijk van type dakbedekking €40,- tot €95,-
Dakrenovatie Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage) €30,- tot €110,-
Dakisolatie Prijs per m² dakoppervlak (incl. btw en montage) €13,- tot €70,-
Plaatsen dakkapel Gemiddeld dakkapel 1.50 x 2.50 meter (incl. btw en montage) €3.000,- tot €3.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Prijsopgaves op maat ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Besparen op de kosten van dakwerken?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk en kies de beste dakwerker uit Zandhoven!

Gratis offertes aanvragen

 

Premie dakwerken?

In een aantal gevallen is het mogelijk om een premie te ontvangen voor de dakwerken en daktimmerwerken. Hiermee bespaar je op de kosten. Hieronder staan alle premies en andere voordelen. Klik op de naam van de premie voor de officiële website voor meer informatie.

 • Renovatiepremie: Voor het afbreken en vervangen van de dakstructuren of dakbedekking, het behandelen tegen schimmel en vernieuwen van dakgoten en regenafvoer. Kijk voor meer informatie op de website van Vlaanderen.be
 • Verbeteringspremie: Voor het herstellen of vernieuwen van onderdelen van het dak, koepels of goten. Daarnaast krijg je deze premie bij een combinatie van dakwerken en dakisolatie. Check Vlaanderen.be voor meer informatie.
 • Premie dakisolatie: Krijg je van de netbeheerder voor het aanbrengen van isolerend materiaal of zoldervloerisolatie. Op Vlaanderen.be lees je er meer over.
 • Lokale premies: Een aantal gemeenten geven zelf premies uit voor dakwerken. Benut Premiezoeker.be om geschikte premies te vinden.
 • Verlaagd btw-tarief: Voor dakwerken geldt het lage tarief van 6%. Je leest op de website van Financiën Belgium meer over het btw-tarief.

dakonderhoud Zandhoven

 

Dakonderhoud

Regelmatig dakonderhoud plegen aan je woning of bedrijfspand is zeer belangrijk. Met het dakonderhoud voorkom je grote schade, daklekkages en verleng je de levensduur. De dakwerker uit Zandhoven controleert tijdens het dakonderhoud de conditie van het dak en signaleert of er dakherstellingen nodig zijn. Hij controleert de roofing en EPDM bijvoorbeeld op scheurtjes en of de naden nog goed aansluiten. Dakpannen worden na verloop van tijd poreus, vooral betondakpannen zonder coating, hierdoor hecht vuil en ander aanslag sneller aan het oppervlakte. Neem ook de dakgoten en de regenpijpen mee in het dakonderhoud, zoals het verwijderen van de bladeren uit de dakgoten om verstoppingen te voorkomen.

 

Dakherstellingen

Wacht niet te lang met dakherstellingen, zeker niet in het geval van een daklekkage. Een daklekkage kan voor grote schade zorgen aan de dakconstructie en veroorzaakt vochtplekken en schimmel op je muren en plafonds. Nadeel van een daklekkage is dat de locatie van het lek soms lastig te vinden is. Een dakwerker gebruikt speciale hulpmiddelen voor de lekdetectie. Laten de naden van de bedekking van bitumen, EPDM of kunststof los? Laat ze dan snel herstellen. Losse naden zorgen voor waterschade bij een regenbui. Andere dakherstellingen zijn het repareren van losse dakpannen of het aanbrengen van een nieuwe coating.

 

Dakrenovatie

Zijn dakherstellingen niet meer voldoende? Of is het tijd om het dak te vernieuwen? Kies dan voor een dakrenovatie. Zitten er veel kleine scheurtjes in de roofing van je platte dak of zijn de dakpannen verouderd? Laat dan je roofing of pannen dan vernieuwen door dakwerkers tijdens de dakrenovatie. Met een dakrenovatie is het mogelijk om de gehele bedekking te vernieuwen of een gedeelte. Ook de vervanging van het rookkanaal of het metselwerk van de schoorsteen behoort tot de mogelijkheden. Voordeel van een dakrenovatie is dat je direct de isolatie kunt aanpakken. Plaats isolerend materiaal om warmteverlies via het dak te voorkomen.

dakrenovatie Zandhoven

Nieuw dak?

Is de constructie van je dak verouderd of zelfs doorgezakt en is een dakrenovatie niet meer mogelijk? Dan is het verstandig om een nieuw dak te plaatsen. De houten constructie wordt eerst vervangen. Daarna plaatst de dakdekker uit Zandhoven nieuwe isolatie en bedekking zoals een pannendak of roofing. Is de constructie nog van goede kwaliteit, maar de roofing niet? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een overzetdak. Hierbij wordt er een nieuw dak over het bestaande dak geplaatst. Een overzetdak bestaat uit een lichte constructie, vaak van metaal. Meestal wordt deze techniek gebruikt bij een bedekking van leien, shingles of roofing, maar in een aantal gevallen is het ook mogelijk om het te plaatsen over dakpannen.

Dakisolatie

Wist je dat je veel warmte verliest wanneer het dak niet goed is geïsoleerd? Door dakisolatie te laten plaatsen voorkom je dat warmte via het dak verloren gaat. Hierdoor verwarm je je woning efficiënter en profiteer je van een lagere energierekening. Isolatie kan aan de binnenkant van het dak aangebracht worden. Dit is vooral handig als je niet van plan bent de bedekking van het dak te vervangen. Plaats je wel nieuwe dakbedekking? Breng dan isolatiemateriaal aan onder de nieuwe bedekking. Een andere mogelijkheid om te kiezen voor zoldervloerisolatie. In combinatie met isolatie creëer je een extra kamer op de zolder die je kunt gebruiken.

Plaatsen van een dakkapel

Heb je een kleine badkamer onder een hellend dak? Of wil je je woning uitbreiden met een extra kamer op de zolder? Kies dan voor het monteren van een dakkapel. Het zorgt voor een stuk meer ruimte. Ideaal voor een extra werkkamer of logeerkamer op je zolder. Naast meer ruimte creëer je ook meer licht. Je hebt de keuze uit een prefab dakkapel of dakkapel op maat. Deze wordt in zijn geheel op het dak geplaatst. Een prefab model is goedkoper, maar met een dakkapel op maat heb je meer keuze. Alleen meer licht op je zolderkamer? Met een dakraam is dit eenvoudig te realiseren.

schoorsteenrenovatie

Schoorsteenrenovatie

Wanneer je schoorsteen verouderd is, komt de rook niet meer goed weg. Hierdoor kan er rookschade ontstaan in je woning. Andere problemen met een verouderde schoorsteen zijn losse stenen en slecht voegwerk. Met een schoorsteenrenovatie kan je het rookkanaal laten vervangen of het complete metselwerk. Andere oplossingen voor de schoorsteenrenovatie zijn het vervangen van het voegwerk of de schoorsteen impregneren om hem waterafstotend te maken. Laat je schoorsteen ook regelmatig vegen. Met schoorsteenvegen wordt alle roet en andere aanslag in het rookkanaal verwijderd.

Dakreiniging

Mossen, algen, vuil en andere aanslag hechten zich aan je dak. Hierdoor ziet je dak er niet alleen minder mooi uit, maar het tast ook de roofing of pannendak aan. Hierdoor worden dakpannen poreus. Daarnaast loopt het water niet meer goed weg van een vies dak. Een dakreiniging is dan noodzakelijk. Eén van de methodes voor dakreiniging is door het gebruik van een hoge drukreiniging. Laat je dak ontmossen door een dakwerker. Een dakspecialist heeft speciaal gereedschap en hulpmiddelen voor de dakreiniging en gebruikt zekeringen om veilig op het dak te staan. Laat na het reinigen direct een dakcoating aanbrengen. Met een dakcoating hechten mossen en ander vuil zich minder makkelijk aan de bedekking.

nieuwe dakbedekking

 

Nieuwe dakbedekking nodig?

Is je dakbedekking verouderd? Laat dan nieuwe bedekking aanleggen. Voor een plat dak wordt heb je de keuze uit meerdere mogelijkheden. Roofing, of bitumen, is zeer populair vanwege de prijs. Bitumen kost €45,- per m2 en een groendak gemiddeld €55,- per m2. Houd bij een groendak wel rekening mee dat je een geschikte onderlaag nodig hebt die wortelbestendig is. EPDM en PVC zijn hier zeer geschikt voor. Voor hellende daken wordt vaak gekozen voor dakpannen. De prijs is afhankelijk van het soort dakpan dat je kiest. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €50,- en de €60,- per m2.

Wat zijn de kosten van dakbedekking?

Soort dakbedekking Gemiddelde levensduur* Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw**
Dakbedekking voor plat dak
Bitumen 25 jaar €45,-
EPDM 40 jaar €50,-
PVC 25 jaar €55,-
Groendak 60 jaar €55,-
Dakbedekking voor hellend dak
Dakpannen 30-50 jaar €50,- tot €60,-

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaan. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Heb je nieuwe dakbedekking nodig?

Bespaar op de kosten door gratis offertes met scherpe prijs te vergelijken!

Gratis offertes aanvragen

Bitumen dakbedekking

Bitumen is erg populair en wordt veel gebruikt voor aanbouwen, garages en tuinhuisjes. En ander woord voor bitumen is roofing. De gemiddelde levensduur is 25 jaar en het kost ongeveer €45,- per m2. Bitumen is erg sterk en bestand tegen de weersomstandigheden. Het nadeel van bitumen is dat het slecht bestand is tegen UV-straling en niet elastisch is. Hierdoor kan het na verloop van tijd scheuren door temperatuurschommelingen en dan zijn er dakherstellingen nodig. Bitumen wordt geleverd in rollen en op maat gesneden voor uw dak. De onderkant wordt verhit, hierdoor smelt de onderlaag en kan het vastgeplakt worden op uw dakconstructie. Er bestaan verschillende soorten, zoals APP dat UV-bestendig is.

Video: het proces van bitumen aanbrengen

EPDM dakbedekking

Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, oftewel EPDM, is een synthetisch rubber. Het is zeer geschikt voor de bedekking van een plat dak. Het voordeel van EPDM is de lange levensduur van gemiddeld 40 jaar. Daarnaast is het onderhoudsarm, blijft het elastisch bij temperatuursschommelingen en is het wortelbestendig. Dit maakt EPDM ook uitermate geschikt als onderlaag voor een groendak. EPDM wordt aangebracht door middel van lijm, hierbij wordt er extra aandacht gegeven aan de randen en overlappingen. Het kost gemiddeld €50,- per vierkante meter. Dit is inclusief de plaatsing en de btw.

Groendak

Ben je milieubewust bezig en wil je graag een dak dat zeer lang meegaat? Kies dan voor een groendak. Een extensief groendak bestaat uit grassen, mossen, kruiden en vetplanten. Hier heb je nauwelijks onderhoud aan. Het voordeel van een groendak is dat het isolerend werkt en dat je dak lang meegaat, gemiddeld tot wel 60 jaar. Heb je groene vingers en vind je het niet erg om wat onderhoud te plegen aan je dak? Dan heb je ook nog de keuze voor een intensief groendak. De vegetatie bestaat uit kleine bomen, gras, planten en bloemen en kruiden.

Dakpannen

Dakpannen worden het meeste gebruikt voor de dakbedekking van hellende daken. Ze gaan gemiddeld 30 tot 50 jaar mee. De levensduur is afhankelijk van het soort dakpan dat je kiest. Voordeel van een pannendak is dat eventuele dakherstellingen vaak snel gedaan zijn. Betondakpannen zijn goedkoop en beginnen bij een gemiddelde prijs van €50,- per vierkante meter. Ze gaan echter minder lang mee dan kleidakpannen, ook wel keramische dakpannen genoemd. Om de levensduur van betondakpannen te verlengen kun je een coating laten aanbrengen. Kleidakpannen hebben een glazuurlaag. Ze gaan lang mee, maar zijn wel iets duurder. Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om voor kunststof te kiezen.

Besparen op dakwerken, 3 tips

Niemand wil natuurlijk teveel betalen voor dakwerken zoals dakherstellingen aan een daklekkage. Wij hebben daarom een aantal tips voor je om te besparen. Door offertes voor daktimmerwerken te vergelijken weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor de dakwerken. Handige tips om te besparen:

 • Bespaar op de voorrijkosten door een dakdekkersbedrijf te kiezen bij jou uit de buurt.
 • Vergelijk meerdere offertes op basis van prijs en aanbod en betaal nooit te veel.
 • Doe een aantal kleine klussen zelf, zoals het vrijmaken van de muur voor eventuele steigers of de afvoer van bouwmateriaal.

Bij jou in de provincie:

Mechelen | Turnhout | Heist-op-den-Berg | Brasschaat | Geel | Mol | Lier | Schoten | Brecht | Herentals

Vrijblijvend dakwerker offertes aanvragen

Is het dak van je woning verouderd en wil je een dakrenovatie laten uitvoeren? Wil je daktimmerwerken laten uitvoeren? Of ben je op zoek naar een ervaren dakdekker voor dakherstellingen? Wij zijn een netwerk van erkende dakdekkersbedrijven. Vraag via het offerteformulier snel en eenvoudig gratis en vrijblijvende prijsoffertes aan. Vergelijk de offertes met scherpe prijzen en kies het beste dakdekkersbedrijf voor jouw dakwerken. De dakwerkers hebben geruime ervaring, veel vakkennis en helpen je graag!

dakwerker Zandhoven
Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 2 minuutjes.